Извънредна прожекция на филма МАТИАС И МАКСИМ на Ксавие Долан тази неделя от 19:00 ч.

Eдин ден преди края на редовната програма на кинопанорамата в Lucky Дом на киното от 18:30 часа пловдивчани могат да гледат филма на Франко Дзефирели от 1990 – “Хамлет”. От “Лудия Макс” до “Смъртоносно оръжие”, Мел Гибсън се е специализирал в герои, които са на ръба на лудостта. Както може да се очаква, той предлага една силова версия на Хамлет във всяка сцена – предизвикателен, гневен и неспокоен. Дзефирели мотивира съкращенията си на шекспировия текст с ефикасния си финален резултат – стегнат, приземен и съвременен прочит на пиесата. Филмът печели наградата  „Давид на Донатело” за чуждоезичен филм (поделена със Сирано дьо Бержерак), има 2 номинации за „Оскар” – за сценография и костюми и номинация за БАФТА за поддържащ актьор на Алън Бейтс.

На 1.12 /неделя/ от 19:00 ч ще има извънредна прожекция на филма „Матиас и Максим“ на Ксавие Долан. Няма как да се лишим от красиви и талантлив канадец на тази КИНОМАНИЯ Пловдив! Матиас и Максим са приятели от детинство. Няколко месеца преди да се премести в Австралия, Максим прекарва уикенд със свои приятели край езеро. Докато буйната група се смее, пие и препира, домакинята им заявява, че има нужда от целувка между двама мъже за своя студентски филм, имайки предвид Матиас и Максим.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…