Новите филми на Педро Алмодовар, Андрей Кончаловски и Ксавие Долан с прожекции през декември

Основната програма на Киномания в Пловдив завършва днес. От 18:30 часа можете да гледате документалния филм “Павароти”. Дал шанс на операта да живее и извън сцената, той вдъхна трогателна дълбочина на всяка нота, която изпя. Син на пекар от северния италиански град Модена, кариерата на „тенорът на века” Лучано Павароти се развива бавно и стабилно. Не на последно място и заради неговата очарователна и витална личност, както и заради неутолимата му жажда за живот, певецът се превърна във вероятно най-великата поп звезда на класическата музика. След като направи филм за „Бийтълс”, режисьорът Рон Хауърд отново изследва музикална икона и митовете около нея. Снимки от лични архиви, видео и концертни записи ни водят на затрогващо пътуване из изключителната кариера на Павароти.

В 20:45 часа е началото на френския филм “Славни времена”. Тази сложно замислена комедия на Никола Бедо умно се надсмива над актуалните ни технологични обсесии и отдава почит на първичното ни желание да изживеем отново най-славните си години. Виктор е карикатурист, прехвърлил 60-те. След като губи работата си в изданието, за което работи, на Виктор му остава само вечно сърдитата му съпруга Мариан. Копнеещ да избяга от настоящето, Виктор се възползва от възможност да се върне в миналото – или поне в негова симулация. Той наема компанията „Пътниците във времето”, която го връща в деня на първата му среща с Мариан. Всичко изглежда като една прекрасна мечта. Но какво се случва когато дойде време за събуждане?

След края на основната програма на Киномания, фестивалът ще има и три допълнителни прожекции. На 1.12 /неделя/ от 19:00 ч ще има извънредна прожекция на филма „Матиас и Максим“ на Ксавие Долан.

На 7 декември от 18:30 часа ще бъде излъчен новият филм на Педро Алмодовар “Болка и величие”.

А на 8 декември, отново от 18:30 часа, ще можете да видите новия филм на Андрей Кончаловски – “Грехът на Микеланджело”.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…