Филм за Радичков в неделната програма

В неделния ден на „Златния Ритон“ организаторите канят на качествена българска анимация! Документалният филм „Удавник“ на Николай Фенерски е завладяващ разказ за морски отшелник и неговите възгледи за живота, част от следобедната селекция в 15 часа.

Документалният „Да надскочиш съдбата“ на Панчо Цанков представя световния физик проф. Минко Балкански. Филмът е скромен, независим (подкрепен е от фондация „Миню Балкански“), но адски ценен – запечатал е уникална фигура. Герой-мечта. Проф. Минко Балкански е не просто грамаден учен – той е прекрасен човек с тънък вкус, филантроп и велик родолюбец, без да се бие в гърдите.

В програмата от 17 часа може да гледате „Истории за птици, хора и други чудеса“ на Любомир Халачев е пътешествие из природата и познавачите на Радичков – магично като неговото слово.

Късната селекция – от 19:30 часа представя „Рози в нощта“ на Пенчо Кунчев е живописно-еротичен анимационен бисер и „Написаното с перо от ангел е завинаги“ на Христо Илиев-Чарли е документален портрет на поета-преводач Николай Кънчев (1936-2007) – ярка фигура в българската култура.

Всички прожекции са с вход свободен в LUCKY Дом на киното, а пълната програма може да намерите на zlateriton.bg

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…