Куп интересни заглавия предлага днешната програма на фестивала „Златен ритон”. Публиката може да види в Лъки Дом на киното пет документални ленти. Прожекциите са с вход свободен и днес те са:

 „Отвъд скока“ на Валентина Фиданова-Коларова показва в едър план великата атлетка Йорданка Благоева. Оказва се, че тя е не само знаков спортист, а и широко скроен човек.

„Следващото поколение“ на Ния Александрова и Айелет Хелер представя неочаквано интимен ракурс към спасяването на българските евреи през Втората световна война. Вълнуващ разказ за благородството, отношението на младите и търсенето на корените.

„Непобеденият генерал – Владимир Вазов“ на Татяна Пандурска разказва за генерал Вазов, героят от битката при Дойран по време на Първата световна война. Брат на Иван Вазов, той е не само умел пълководец, а и един от най-успешните кметове на София (1926 – 1932).

„Тайният живот на Вера“ на Тонислав Христов тръгна от Сънданс и Берлин и обикаля световните фестивали с историята на младата финландка Вера. Тя е и потисната, и витална. Магичен разказ за алкохолизма, семейните връзки, ролевите игри (LARP), които са и психотерапия, и забава.

„Рангел завинаги“ на Коста Биков е фокусиран върху уникалната фигура и колоритното кино на Рангел Вълчанов (12 октомври 1928 – 30 септември 2013). Двадесет и една години след наградата „Златен ритон“ за „Пътешествие между два филма“ Коста Биков се връща към българската гордост Рангел с неговите филми, лакърдии, книги…

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…