“Белгийският крал” с вход свободен, “Кънингам” 3D и “Прегоряла ерес”

 

Lucky Дом на киното очаква почитателите на хубаво кино тази събота с три предложения на София Филм Фест. От 16:15 часа можете да гледате с ВХОД СВОБОДЕН копродукцията на Белгия, Холандия и България - “Белгийският крал”. Режисьорите Бросенс и Удуърт забъркват пародия на документален road movie, в който един спящ крал се събужда за реалния свят.

 

От 18:30 часа е началото на  “Кънингам” в 3D формат. Мърс Кънингам е култова фигура в жанра на съвременния танц. Сътрудничеството му с композитора Джон Кейдж и визуалния артист Робърт Раушенбърг се превръща в основна движеща сила за драматичните промени в танцовото изкуство от средата на миналия век. Кънингам отказва да го наричат „авангарден“ или да му слагат какъвто и да било етикет. „Аз не го обяснявам. Аз го правя“ – казва той. Този филм демонстрира неговите постижения.Режисьорът Ала Ковган събира последното поколение от танцьорите на Кънингам, които представят най-добрите образци от неговия репертоар.Прекрасно заснет в 3D, този филм представя творбите му по невиждан досега начин.

 

Късната прожекция в 20:30 часа е на “Прегоряла ерес”, копродукция на Великобритания и Италия. Светът на изкуството се сблъсква с подземния свят в този елегантен и еротичен нео-ноар трилър. Джеймс Фигерас е неустоимо чаровен критик, който започва връзка с привлекателната и провокативна американка Беренис Холис. Той е класически антигерой, който прикрива амбицията си с чар, докато тя е обикновена туристка в Европа, която се наслаждава на възможността да се представя за каквато си иска. Двамата любовници предприемат пътуване до езерото Комо, където гостуват в разкошното имение на влиятелния колекционер Джоузеф Касиди, който им разкрива, че е покровител на нашумелия художник Джеръм Дебни. Касиди има само едно желание: той иска Джеймс на всяка цена да открадне шедьовър от студиото на Дебни.

 

Билети на касата на касата на LUCKY Дом на киното (Понеделник - Петък: 16 - 21 часа, Събота - Неделя: 10:30 - 21 часа) и онлайн на boxoffice.bg.

 

Цена на билетите: 8лв; студенти, ученици и пенсионер - 6лв. Карта за 5 прожекции: 35лв.

 

Във връзка с пандемията от Covid 19 са изпълнени всички изисквания за безопасност на Министерство на здравеопазването - максималната запълненост на залите ще бъде до 50%, а билети ще се продават през място.

 

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…