Print this page

Шотландският режисьор Стивън Луис Симпсън подготвя предстоящите си две продукции, които ще бъдат снимани в Пловдив. Това ще бъде следващият вълнуващ етап от приключението му в Пловдив,откакто преди три години се премести тук от Холивуд и основа дистрибуторската си компания, за да ръководи успешния релийз на последния си филм Нито Вълк, Нито Куче.

Режисьорът търси актьори, статисти и хора, които се интересуват от работа във филмовата индустрия, за да създаде екип за предстоящите си проекти. Също, идеята му е да работи с пловдивски бизнеси и марки, за да представи чудесните местни компании в района. В това число търси и места като ресторанти и барове, тъй като целта е да се снима възможно най-много в Пловдив, и да се обърне внимание на китните пловдивски локации. Филмите са способ да се представи продукт по оригинален начин и би било страхотно да се използва тази възможност, за да се покажат не само красотата на Пловдив на екрана, но и характера на града отразен в дрехите на героите, направени в Пловдив, или светлинни тела и мебели, произведени в града, например, смята Симпсън.

Първият от два игрални филми ще носи загадъчното име Ретроспект и представя мистериозна история за любов и убийства с обрат в сюжета, правейки го вълнуващ за публиката. Можете да следите прогреса на филма в страниците във фейсбук и инстаграм,където ще получите повече информация за кастингите,както и снимки и детайли около самото снимане на проектите.

Вторият игрален филм ще бъда по-голяма продукция -международен трилър, чийто главен герой е българка. Филмът ще бъде заснет в живописните покрайнини на града,както и в сърцето му. Част от по-големия план на Стивън е да създаде и обучи местен екип, за да не се налага да наеме екип от София или чужбина, с идеята да влее бюджета си в Пловдив.Той е сигурен, че града е дом на невероятен талант и само чака възможност за изява във света на филмите, тъй като обикновено това е ограничена възможност извън София, но е нещо, което Стивън е решен да промени. Режисьорът е започнал да набира филмовата си екипировка в града, която планира да отдава под наем на местни режисьори.

Последният игрален филм на Стивън Симпсън - Нито Вълк,Нито Куче има най-дългия релийз в Щатите за последното десетилетие, и това бе дирижирано изцяло от пловдивския му екип. Нито Вълк, Нито Куче се представи отлично и в българските кина наравно с останалите международни филми, показани по екраните тогава. Тъй като вече компанията е установено име в бранша, това гарантира,че филмите му ще бъдат показани в кина, с които вече е работил, което му позволява да има по-голяма свобода от повечето режисьори, за да създаде компания, която ще снима, продуцира и дистрибутира собствената си работа, вместо да разчита на финансиране.

1 comment

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…