Шотландският режисьор Стивън Луис Симпсън подготвя предстоящите си две продукции, които ще бъдат снимани в Пловдив. Това ще бъде следващият вълнуващ етап от приключението му в Пловдив,откакто преди три години се премести тук от Холивуд и основа дистрибуторската си компания, за да ръководи успешния релийз на последния си филм Нито Вълк, Нито Куче.

Режисьорът търси актьори, статисти и хора, които се интересуват от работа във филмовата индустрия, за да създаде екип за предстоящите си проекти. Също, идеята му е да работи с пловдивски бизнеси и марки, за да представи чудесните местни компании в района. В това число търси и места като ресторанти и барове, тъй като целта е да се снима възможно най-много в Пловдив, и да се обърне внимание на китните пловдивски локации. Филмите са способ да се представи продукт по оригинален начин и би било страхотно да се използва тази възможност, за да се покажат не само красотата на Пловдив на екрана, но и характера на града отразен в дрехите на героите, направени в Пловдив, или светлинни тела и мебели, произведени в града, например, смята Симпсън.

Първият от два игрални филми ще носи загадъчното име Ретроспект и представя мистериозна история за любов и убийства с обрат в сюжета, правейки го вълнуващ за публиката. Можете да следите прогреса на филма в страниците във фейсбук и инстаграм,където ще получите повече информация за кастингите,както и снимки и детайли около самото снимане на проектите.

Вторият игрален филм ще бъда по-голяма продукция -международен трилър, чийто главен герой е българка. Филмът ще бъде заснет в живописните покрайнини на града,както и в сърцето му. Част от по-големия план на Стивън е да създаде и обучи местен екип, за да не се налага да наеме екип от София или чужбина, с идеята да влее бюджета си в Пловдив.Той е сигурен, че града е дом на невероятен талант и само чака възможност за изява във света на филмите, тъй като обикновено това е ограничена възможност извън София, но е нещо, което Стивън е решен да промени. Режисьорът е започнал да набира филмовата си екипировка в града, която планира да отдава под наем на местни режисьори.

Последният игрален филм на Стивън Симпсън - Нито Вълк,Нито Куче има най-дългия релийз в Щатите за последното десетилетие, и това бе дирижирано изцяло от пловдивския му екип. Нито Вълк, Нито Куче се представи отлично и в българските кина наравно с останалите международни филми, показани по екраните тогава. Тъй като вече компанията е установено име в бранша, това гарантира,че филмите му ще бъдат показани в кина, с които вече е работил, което му позволява да има по-голяма свобода от повечето режисьори, за да създаде компания, която ще снима, продуцира и дистрибутира собствената си работа, вместо да разчита на финансиране.

1 comment

  • Comment Link Хам Хам Апр 06, 2021

    Режисьорът търси актьори, статисти и хора, които се интересуват от работа във филмовата индустрия, за да създаде екип за предстоящите си проекти. Къде можем да изявим желание за участие?

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…