Print this page

В предпоследия ден от програмата на КЕФФ Пловдив 2021 /10ти юли/ зрителите ще могат да видят още три заглавия от комедийния европейски киноафиш.

От 19:00 часа в LUCKY Дом на киното е прожекцията на унгарския филм, включен в паралелната програма на фестивала - „СЕГА Е МОМЕНТЪТ“. Забавната история проследява развоя на събитията за Силви, която бяга от сватбата си и скача в първата кола, изпречила се пред очите й – едно такси. Шофьорът му планира собственото си ергенско парти същата вечер и въпреки, че вече е приключил работа за деня, се съгласява да закара злополучната булка. И двамата не подозират, че интересната част от деня им тепърва предстои…

От 21:00 часа е втората фестивална прожекция на немския филм „КОНЦЕРТЕН ЖИВОТ“. Описван от немската прес като „ода за баровете в избата“, филмът ще бъде представен лично от продуцентът му – Мартин Лишке. Сюжетът ще срещне публиката с цяла палитра от шарени образи, които посещават избения бар – всеки със своя различен свят, мироглед и съдба.

В Лятно кино Орфей от 21.30 ч. е прожекцията на още едно заглавие от конкурсната програма – „ДРУГАРЯТ ДРАКУЛА“ /Унгария/. История за вампири и унгарската тайна полиция, която е по следите им и е подготвена да използва целия си арсенал (и най-вече чесън) срещу тях. Другарят Фабиан, унгарският герой на Кубинската революция се завръща у дома, но нещо не е наред – той изглежда едва 30-годишен и държанието му е повече от странно. Млада двойка, работеща за тайната полиция, е натоварена със задачата да разкрие тайната на вечната му младост и истината за неговите намерения...

В 20:00 часа е в клуб Fargo ще се проведе втората фестивална среща-разговор със специалните гости на фестивала, които ще споделят детайли за своята работа по филмите, ще обсъждат актуални и забавни кинотеми и ще отговарят на въпросите на зрителите. Тази вечер киноманите ще могат да се срещнат с немския продуцент Мартин Лишке, актрисата Лили Уолтърс, изпълняваща главната роля във филма „Другарят Дракула“ и продуцентът на най-касовата сръбска комедия „Парад“ – Биляна Първанович.

Проектът Комедиен Европейски Филмов Фестивал е част от програма „Нaследство“ на Пловдив – Европейска столица на културата 2019.

Билетите са на цена 8лв и 7лв /за пенсионери и учащи/, а пакет от 5 прожекции струва 35 лв. Могат да бъдат закупени на касата на LUCKY Дом на киното, онлайн на сайтовете ceff.bg и boxoffice.bg и от касата на лятно кино "Орфей".

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…