София филм фест в Пловдив стартира с предпремиерно за България събитие. Ден преди прожекцията в София, в Пловдив пристига сръбският режисьор Душан Милич с най-новия си филм„МРАК“. Режисьорът, известен на българската публика най-вече с „Гуча“, лично ще представи в Пловдив копродукцията между Сърбия, Дания, България, Италия и Гърция. Събитието е днес, 9 март, от 18:30 часа.

„Мрак“ ни пренася в косовските планини, където живее семейството на Милица, заедно с майка си и дядо си. Всяка вечер след залез от гората се чуват ужаси, които нямат обяснение – плод на въображението, отгласи от войната? Те не знаят, но всяка вечер страхът ги обзема все повече.

След тази прожекция София филм фест в Пловдив ще продължи с основната си програма от 17 до 27 март. Сред интересните заглавия са българският документален филм „Воев“ за легендарния фронтмен на „Нова Генерация“. Специално за прожекцията в Пловдив ще пристигне музикантът Васил Гюров. Много любими европейски актьори също ще се появят на екрана с новите си филми. В романтичната драма „Двете страни на острието“ ще видим Жулиет Бинош и Венсан Лендон. Вълнуваща история предлага и номинираният за „Златен лъв“ от Венеция „Комарджията“ с Уилям Дефо. Специално внимание трябва да обърнем и на японския „Карай колата ми“, който има цели 4 номинации за Оскар, сред които за най-добър филм.

Фестивалът се провежда със съдействието на Община Пловдив.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…