Сръбският „Небеса“ и босненският “Quo Vadis, Аида?“ дават начало на 17-ият София Филм Фест в Пловдив тази вечер. Специални гости на откриването са режисьорът Сърджан Драгоевич (известен с „Парад“) и продуцентът Биляна Първанович. Те лично ще представят филма „Небеса“ за пловдивската публика.

Действието в "Небеса“ се развива в три десетилетия – през 1993, 2001 и 2026 година, като героите ѝ се появяват в различни сюжети и при все по-странни обстоятелства. Съдбите им се преплитат, а филмът се оказва необичаен поглед към преходния период в една пост-комунистическа държава. Чудесата провокират цялата общност да погледне на света през тотално различна перспектива и в съвсем нова светлина. Филмът може да гледаме от 18:30 часа.

Късната прожекция Quo Vadis, Аида?“ е от 20:45 часа, като е част от програма LUX. Действието се развива в Босна през 1995 година. Аида е преводач на Силите за опазване на мира към ООН в малкия град Сребреница. Когато сръбската армия превзема града, нейното семейство е сред хилядите жители, които търсят подслон в лагера на ООН. Като участник в преговорите, Аида има достъп до жизненоважна информация, която трябва да преведе. Пред какво са изправени нейното семейство и нейният народ – избавление или смърт?  Филмът е с номинация за „Златен лъв“ на фестивала във Венеция. Прожекцията е с вход свободен.

Билети за всички филми за фестивала може да се вземат на касата на LUCKY Дом на киното след 16 часа в делничните дни и след 10:30 в почивните дни. Цената е 8 лева, като намаления ползват учащи и пенсионери – 6 лева, а за 35 лева може да се вземе карта за 5 прожекции.

Фестивалът се провежда със съдействието на Община Пловдив.

 

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…