Пореден специален гост идва за София филм фест в Пловдив днес. Легендарният басист на „Ревю“ Васил Гюров идва за прожекцията на документалния филм „Воев“. В днешния фестивален ден ще може да гледаме също и приказният „Легендата за краля-рак“.

„Воев“ разказва за култовата ню-уейв група Нова Генерация. Филмът ще ни потопи в спомените на близките за неповторимия Димитър Воев. Животът и творчеството му в последните години от 80-те и първите на 90-те отразяват „бунта на младите“ по времето на падането на социализма. Васил Гюров, който е свирил с Нова Генерация и е създател на група „Ревю“, ще се срещне с пловдивската публика преди и след прожекцията, която започва в 18:30 часа.

Поради огромния зрителски интерес филмът „Воев“ ще има и допълнителна прожекция на 29 март, следващият вторник, отново от 18:30 часа.

Необичайна история предлага италианският „Легендата за краля-рак“. В наши дни няколко ловци си спомнят за Лучано. Той е скитащ пияница, който живее в село в Тусция, но има конфликт с местен принц. Лучано е заточен в далечната Огнена земя, където търси митично съкровище, което да изкупи греховете му.

Билетите за фестивала се продават на касата на LUCKY Дом на киното – всеки делничен ден след 16 часа и в почивните дни след 10:30 на цена от 8 лева, с намаление – 6 лева за учащи и пенсионери и карта за 5 прожекции за 35 лева.

 

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…