Два дългоочаквани европейски филма пристигат в Пловдив тази вечер, сряда, в програмата на София филм фест. В LUCKY Дом на киното ще можем да гледаме новият филм с Мадс Микелсен „Рицари на справедливостта“, както и носителят на „Златна палма“ френски „Титан“.

Датският „Рицари на справедливостта“ ни среща с бившия военен Маркус, в ролята - Мадс Микелсен. Той се завръща в родната си Дания, за да се грижи за дъщеря си след железопътна катастрофа. Един от малкото оцелели след инцидента - статистически анализатор е убеден, че катастрофата не е случайна и заедно с Маркус търсят отговор на тези въпроси. Филмът може да гледаме от 18:30 часа. Режисьор на филма е Андерс Томас Йенсен, който пловдивската фестивална публика познава от „Ябълките на Адам“.

Носителят на „Златна палма“ от Кан и награда от Торонто „Титан“ е късното предложение от 20:30 часа. Филмът разказва за Алексия, която развива странна емоционална връзка с автомобилите. По-късно тя започва работа като екзотична танцьорка на автомобилни изложения.

Билетите за фестивала се продават на касата на LUCKY Дом на киното – всеки делничен ден след 16 часа и в почивните дни след 10:30 на цена от 8 лева, с намаление – 6 лева за учащи и пенсионери и карта за 5 прожекции за 35 лева.

 

 

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…