Print this page

Посолството на Република Корея в България обяви началото на „Седмица на Корея 2022“, поредица от събития, посветени на това изключително място на световната карта с невероятна природа и внушителни мегаполиси, столица на красотата в азиатския свят.  Откриването се състоя в София, но по традиция, прожекции ще има и в Пловдив.

Те са днес и утре -  10 и 11 юни, а домакин отново е Lukcy Дома на киното. Входът е свободен, филмите са със субтитри на български език. Прожекциите на филмите ще бъдат придружени и от фотоизложба, представяща корейската традиционна архитектура.

На 10 юни в 18.30 часа в Lukcy Дома на киното ще видим филма „Бягство от Могадишу“  - въздействащ трилър, базиран на действителни събития от 1991г. Действието се развива в Могадишу - столицата на Сомалия, която по това време е в гражданска война. Посолствата и на Република Корея и КНДР се стремят  да влязат в Организацията на обединените нации, но за това се нуждаят от гласа на Сомалия. Следват напрегнати моменти, динамични обрати и една единствена, обединяваща цел – бягството. Финият хумор, актьорската игра и енергична режисура печелят на филма многобройни отличия на световната сцена.

Бягство от Могадишу / Escape from Mogadishu

Република Корея, 2021, със субтитри на български език, 2ч.

Режисьор: Рю Сонг-уан

В ролите: Ким Юн-сок, Джо Ин-сънг, Ху Джун-хо и др.

На 11 юни от 15.00 часа в Lukcy Дома на киното е прожекцията на филма „Забранена мечта“.  Историческа драма, базирана на истински личности от времето на династия Чосон (1392-1897). Филмът представя взаимоотношенията между Крал Седжонг - най-известният владетел от династията и един от най-изтъкнатите личности в корейската история и един учен, изобретател и инженер. Филмът е една вдъхновяваща история за силата на ума и постигането на целите на великия управник, а именно да постави Чосон на картата на света, да създаде неговата културна идентичност и да даде тласък на развитието на науката. 

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…