Новият филм на познатата на пловдивчани Джесика Уудуърт „Лука“ е част от програмата на София филм фест в Пловдив във вторник вечер. Режисьорката на любимите на пловдивчани „Белгийският крал“ и „Босият император“ пристига за среща с пловдивската публика за прожекцията от 18:30 часа. Заедно с нея пристига и директорът на София филм фест Стефан Китанов.

 

Филмът е копродукция между няколко държави, сред които и България. Историята се върти около младият войник Лука, който взема участие в защитата на легендарната крепост Кайрос, пазител на последните остатъци на цивилизацията. Във филма участва и легендата Джералдин Чаплин, която ще поздрави пловдивчани със специално видео обръщение, тъй като поради здравословни причини няма да вземе участие в планираното гостуване под тепетата.

 

 

Късната прожекция от София филм фест в Пловдив тази вечер ще ни срещне с легендата на българския рок – група „Тангра“. Във филма „Оловният войник“ на Костадин Бонев ще се потопим в музиката на 80-те, в борбата за себеизразяване и за свобода. Прожекцията е от 21:00 часа.

 

„София филм фест в Пловдив“ е част от Културния календар и се провежда с подкрепата на Община Пловдив. Билетите са на цена от 9 лева и 8 лева намалени за учащи и студенти. Карта за 6 прожекции е 48 лева. Пълната програма и билетите очаквайте от петък на kinolucky.com и на касите на LUCKY Дом на киното.

 

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…