Две европейски заглавия ни очакват тази вечер в програмата на София филм фест в Пловдив.  В 18:30 е едно от най-очакваните заглавия на тазгодишния фестивал „Под слънцето“. Филмът бе засипан с положителни отзиви от критиката и грабна награда БАФТА за режисьорски дебют за Шарлът Уелс. Филмът разказва за почивката на баща и син в турски курорт, но в райската семейна идилия постепенно се появяват пукнатини.

 

Късният филм „Корсаж“ от 20:45 ни пренася във Виена през 1877 година. Императрица Елизабет Австрийска празнува 40-ия си рожден ден заедно със съпруга си, император Франц Йосиф, и техните високопоставени гости. Според слуховете нещата между кралската двойка не вървят, а кралицата – включително и прословутият ѝ корсет – привличат все повече внимание. След тържествата, когато ролята ѝ е сведена до церемониални изяви, като посещение на ранени войници и помахване към често недружелюбните ѝ поданици, Елизабет започва да се притеснява за съдбата си.

 

„София филм фест в Пловдив“ е част от Културния календар и се провежда с подкрепата на Община Пловдив. Билетите са на цена от 9 лева и 8 лева намалени за учащи и студенти. Карта за 6 прожекции е 48 лева. Пълната програма и билетите очаквайте от петък на kinolucky.com и на касите на LUCKY Дом на киното.

 

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…