По традиция прожекциите на късометражните филми са в рамките на кинофестивала Филмови нощи във Филипополис на лятно кино „Орфей“

Планинарският и приключенски фестивал BANFF Mountan Film Festival преминава и през Пловдив по време на световното си турне. По традицията прожекциите отново ще бъдат в рамките на фестивала „Филмови нощи във Филипополис“. BANFF ще се проведе на 20 юли, четвъртък, от 21:10 часа.

 

И тази година организаторите са подготвили разнообразна програма от екстремни преживявания на големия екран. Във Flow, който акцентира на красиви кадри и въздействаща музика, ще съпреживеем приключенията на скиора Сам Фаврет в един затворен курорт през 2021 година. Sheri ни разказва историята на жена, която създава свой собствен бизнес на 50-години, свързан с водните спортове. Balkan Express е победителят в категорията „Зимни спортове“ и представя немски поглед към нашия регион – Балканския полуостров, и едно пътешествие от Солун до Мюнхен със ски и велосипед.

 

Creation Theory е разказ за приятели, които се събират в Исландия – сърфист, сноубордист и музикант. В рамките на BANFF ще гледаме и интересно приключение на майстори на слаклайн, които отиват на емблематичното място Lapporten Gap в северната част на Швеция. В Nuisance Bear пък ще станем част от група специалисти, които подпомагат миграцията на мечки в Канада. Финалът на феста е краткото забавно филмче Do a Wheelie, посветено на група байкъри.

 

Касата за билети на лятно кино „Орфей“ на Сахат тепе работи всеки ден от 19:30 до 21:30 часа.

 

Билети може да се закупят и от касата на LUCKY Дом на киното от 16 до 21:00 часа, както и онлайн на kinolucky.com. Цената на билетите за BANFF Mountain Film Festival е 12 лева и 10 лева за учащи и пенсионери.

17 comments

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…