Българското предложение за Оскар и носител на множество награди от престижни европейски фестивали „Уроците на Блага“ на Стефан Командарев с Ели Скорчева. Откриването е тази вечер, петък, от 18:30 часа. Филмът получи множество награди, сред които престижният „Кристален глобус“ за най-добър филм на феста в Карлови вари, както и награда за най-добра роля на Ели Скорчева, както и награда на фестивала в Рим, освен други отличия. В 18 часа предстои и среща със Стефан Командарев в клуб Fargo.

Киномания в Пловдив ще продължи с ежедневна програма до 3 декември, а всички филми са в LUCKY Дом на киното. Сред интересните заглавия на тазгодишната Киномания са такива с любимите ни имена от киноекрана - Мадс Микелсен в „Обетована земя“, новият филм на Педро Алмодовар - “Странен начин на живот“, дългоочакваната нова история с Джони Деп „Жан Дю Бари: Фаворитката на краля“, както и неповторимия Уди Алън с „Чист късмет“. 

Част от програмата е селекцията „Фестивал на френското кино“ с множество филми за запалените франкофони, специална селекция с филмирани оперни спектакли, както и програма „Музика“.

Цялата програма може да видите на kinolucky.com. Билетите ще са в продажба с цена от 10 лева и 8 лева намален за учащи и пенсионери на касата на LUCKY Дом на киното, както и онлайн. "Киномания в Пловдив" 2023 се реализира с финансовата подкрепа на Община Пловдив и е част от Календара на културните събития за 2023.

 

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…