Гледаме отново и „Пулсиращи тепета“ за Тома Спространов в събота

 

Три от най-очакваните заглавия на София филм фест в Пловдив, пожънали огромни успехи по световните фестивали, предстоят в следващите 2 дни в LUCKY Дом на киното.

 

Тази вечер от 18:30 часа е прожекцията на „Солтбърн“ – филм, събрал куп номинации на британските награди БАФТА. Творбата на Емералд Фенел („Момиче с потенциал“) ни запознава с абсурдите на богатото общество през очите на Оливър, изигран от любимия ни неудачник Бари Киогън („Баншите от Инишерин“). Той е стипендиант, който попада в имението на аристократичното семейство на красавеца Феликс. Оливър бързо се сприятелява с всички богаташи, но постепенно изникват куп тайни, които превръщат лятото му в едно незабравимо преживяване.

 

Съботният ден предлага среща с двама от най-интересните съвременни режисьора. В 18:30 часа е японската продукция на легендата на европейското кино Вим Вендерс „Прекрасни дни“. Вендерс ни потапя в живота на един обикновен чистач на тоалетни в Япония, който пътува из различните си работни метса, а с живота му се запознаваме и през подбрания лично от режисьора саундтрак с класически рок парчета. Филмът бе номиниран за „Златна палма“ в Кан, взе награда на Екуменическото жури, бе номиниран и за международен „Оскар“.

 

Късната прожекция пък ни предлага филм на единия от култовите братя Коен – Итън Коен. Той предлага много забавление през типичния за стила им подход – с малко криминално напрежение. Две момичета решават да избягат от настоящето си и тръгват на междущатско пътешествие. Те обаче се сблъскват с много проблеми, когато ги срещат група престъпници. „Това е комедия, тотална забава“, казва самият Итън Коен за филма, който можем да гледаме в Пловдив тази събота от 20:45 часа.

 

В ранния следобед всеки, пропуснал премиерата на „Пулсиращи тепета“ ще има възможност да гледа отново историята за радиолегендата Тома Спространов. Прожекцията е от 17:00 часа.

 

Повече информация за програмата и онлайн резервации на kinolucky.com София Филм фест в Пловдив се провежда със съдействието на община Пловдив.

 

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…