Традиционният фестивал на лятно кино „Орфей“ Филмови нощи във Филипополис се завръща за поредна година с 21 дни богата кинопрограма. През юли месец ще може да се насладим на най-нови хитови заглавия, като комедията „Покажи ми Луната“ със Скарлет Йохансон, нова екранизация на „Граф Монте Кристо“ и продължението на култовата анимация „Аз, проклетникът 4“. Специална изненада за кинолюбителите са три класики на Чарли Чаплин, а по традиция ще може да гледаме и планинарския фестивал BANFF, който може да видим на 17 юли.

 

Програмата се открива на 5 юли с прожекция на „Аз, проклетникът 4“ в 21:10 часа. Ще се запознаем с новия живот на злодея Гру и неговото семейство, който се впуска в ново приключение с незабравимите жълти миньони. Същата вечер от 23:00 часа ще може да гледаме новият български „Никога не е просто секс“ на Саня Борисова.

 

В събота от 21:10 часа ще видим Ръсел Кроу в трилърът „Екзорсистът“, а същата вечер от 23:00 е страхотната комедия „Истински живот“ – спечелил голямата награда на Комедийния европейски филмов фестивал. В неделя предстои прожекцията на „Граф Монте Кристо“ – нова френска екранизация, обрала овациите на филмовия фестивал в Кан.

 

Програмата продължава с ежедневни прожекции от 21:10 часа, а в петък и събота и с втори късен филм. До 26 юли ще може да гледаме продължението на „Отвътре навън“ – втората част, в която малката Райли вече става тийнейджър и новите емоции в нейната глава носят огромно объркване в системата ѝ. „Лоши момчета: Всичко или нищо“ е поредното продължение на култовия екшън с двете незабравими ченгета – класически екшън, който ще ви остави без дъх. В програмата влиза също „Туистърс“ – нова версия на класическия филм за група учени, които рискуват живота си в близост до торнадо, за да тестват нова технология. Сред българските заглавия, които можем да гледаме, е и романтичният и затрогващ „Защото обичам лошото време“.

 

Специална изненада за кинолюбителите е програмата с филми на Чарли Чаплин – по един във всяка от трите фестивални седмици. Програмата на кинолегендата започва с „Великият диктатор“ на 14 юли, ще продължи със „Светлините на града“ на 19 юли и ще закрие с, вероятно, най-култовата му лента „Треска за злато“ на 26 юли.

 

Цялата програма може да видите на сайта на LUCKY Дом на киното – kinolucky.com. Билетите са на цени от 9 лева и 8 лева – за учащи и пенсионери и могат да се вземат от касите на LUCKY Дом на киното на ул. „Гладстон“ 1 всеки делничен ден след 16 часа и в почивните дни от 10:30 до 21:00 часа, а от 5 юли и на каса на лятно кино „Орфей“ след 19:30 часа.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…