Print this page

Владимир Балчев (1950) завършва българска филология и история във ВТУ "Кирил и Методий". Работи като уредник в "Националния музей на образованието", редактор на специализирано издание за литература, култура и история, редактор в "Радио Пловдив" и главен експерт в "Държавен архив" – Пловдив. Публикува изследвания за българската ръкописна книга през периода ХV – XIX в., българската литература и култура през XIX и началото на XX век. Негови студии и научни статии са публикувани в "Литературна мисъл", "Известия на Българското историческо дружество", в научни трудове на ПУ "Паисий Хилендарски" и други сборници и специализирани издания. Съставител е на няколко албума. През последните години вниманието му е насочено предимно към непознати и малко познати моменти от историята на Пловдив.

Книгата „Пловдив – другият бряг на Европа” е спечелила проект по Програмата на Община Пловдив за финансиране книги на пловдивски автори и важни за Пловдив издания.

Премиерата ще се състои на 15 януари/четвъртък/ 2015г. 
Народна библиотека „Иван Вазов”
Конферентна зала 17.30 часа.
Пловдив – другият бряг на Европа

„Това е книга за забравените европейски първостроители на модерния Пловдив, които напускат родните брегове и се заселват в един от най-древните градове на планетата.”

Владимир Балчев

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…