Print this page

Сборникът „Акорди” е композиция от житейски акорди с либрето, странстващо в светове на трепет и изпитания, философски енигми, страст, предателства и стилно напомняне, че понякога животът е рокендрол и точно тогава е хубав.
Съвременна проза, деликатна и сурова, поетична и динамична, разноцветна като самия живот.

Ще срещнете момиче, което се бори с живота, въоръжено само със своето виолончело и воля за свобода, софийски мускетар, пренебрегнал себе си, за да спаси девойка в навечерието на Коледа, адвокат-мечтател в странен, трескав делник на Пловдив; ще си припомните, че в събота вечер е нормално човек да бъде съблазнен, ще срещнете природата и хората, любовта като трепет, като страдание, като чудовищна лудост, тъгата, която може да ви вдъхне надежда и свободата, за която и най-тежките окови са слаби.

Истории за нещата от живота, истории за пътя. Пътят напред, пътят назад, пътят към себе си. Жени и мъже в приключението на живота. Някои успяват, други - не, трети… зависи от гледната точка.

Георги Връбчев е роден в гр. София. Семеен, с две деца. Член на Съюза на българските писатели. Пише както проза, така и поезия.
Автор на книгите:
„Някъде...там...някъде” (2008), „Заветът на викинга” (2017), “The Legacy Of The Viking” (2017), „Акорди” (2021)

Модератор на срещата: Мирослава Цанева
Музикален акомпанимент: Михаил Паев – китара


Събитието е част от културната програма на Пловдив чете 2022 и календара на културните събития на град Пловдив.
…..
Кога: 15.03.2022, вторник от 19 часа
Къде: Петното на Роршах, Литературен салон Spirt&Spirit


We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…