Издателство „Ерго“ и Jazz Cafe Plovdiv канят пловдивчани и гостите на града на Премиерата на сборника разкази „Ресто“ от Бистра Величкова в Пловдив в Jazz Cafe Plovdiv, на 8 април, 2023 г. (събота) от 19.00 ч. Книгата ще представи Силвия Димитрова, а за музика на живо ще се погрижат „На Червено“.

 

Редактор на сборника с разкази „Ресто“ е поетесата д-р Лора Динкова. Издател и втори редактор на книгата е Мартин Христов (Изд. „Ерго“). Художник и оформление на корицата: Надежда Костова. На събитието авторката Бистра Величкова ще прочете разкази от книгата и ще разкаже за вдъхновението да ги напише.

 

Бистра Величкова (р. 1986 г., София) е журналистка и писателка. Дебютният ѝ сборник разкази „Малка, мръсна и тъжна“ получава Първа награда на Националния конкурс за дебютна литература „Южна пролет“, в гр. Хасково (2015 г.). Втората ѝ книга, стихосбирката „Бог в очакване на дилъра“ е номинирана за Наградата за нова българска поезия „Николай Кънчев“ (2018 г.). Доктор e по Журналистика в Софийския университет „Св. Климент Охридски“ и магистър по Европейски науки в Университета в Твенте и Университета в Мюнстер. Нейни творби са награждавани на множество литературни конкурси: „Рашко Сугарев“ (2012 г.), „Веселин Ханчев“ (2012 г.), „Димитър Бояджиев“ (2013 г.) и др. Има редица публикации в литературния печат: „Страница“, „Съвремeнник“, „Море“, „Гранта“, „ЛИК“, „Vagabond“, „НО поезия“, „АРТизанин“, LiterNet, Crosspoint, „Литературен вестник“, „Стършел“, „Портал Култура“. Нейни творби са публикувани на английски език в списанията „Drunken Boat“ и „Catamaran Literary Reader“. Преведени са на руски и на персийски език.

 

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…