Print this page

Тази година  първото частно радио в България, Радио ФМ+, стартира една благородна кампания, която има за цел да стане традиционна и емблематична за медията кауза. Кампанията е посветена на 1 ноември, „Денят на българските будители”. 
 „БУДИТЕЛ 2014г.” фокусира вниманието на слушателите на радио ФМ+ върху  личности, направили през  изминалата година нещо стойностно  и значимо, със силно духовно послание и отзвук в медийното пространство.
Радио ФМ+ селектира  10 номинации, за които всеки може да гласува на "Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.! Гласуването ще става изцяло в сайта и всеки ден  водещите ще коментират класацията. Гостите в „ Ива от сутрин до обед” също ще правят своите коментари пред Ива Дойчинова за десетте номинации за „БУДИТЕЛ 2014г.”
Така в навечерието на 1 ноември, слушателите ще бъдат тези, който ще посочат  кой е „ БУДИТЕЛ 2014г.” Наградата ще бъде специално изработен плакет, който по модерен визуaлен начин да изрязява идеята в духа на модерната семиотика. Месингов ключ  с размер на книга и надпис на глаголица.
Запознайте се номинациите и гласувайте на "Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите. за своя фаворит!
   
 
КАМЕН ДОНЕВ-Проектът "Оркестърчи" е „глътка” чист въздух и фолкорен бунт срещу чалгата!
МАКСИМ ЕШКЕНАЗИ- Създателят и двигателят на  амбициозната програма "Фортисимо клас" и „Фортисимо фамилия.
МИЛЕН ВРАБЕВСКИ -Основател на Фондация ‘’Българска Памет’’, чрез която стартира проект за издигането на паметник на цар Самуил в София, във връзка с 1000-годишнината от смъртта му през 2014г.
ДАРИН МАДЖАРОВ- Създател на сайта за интерактивно обучение ucha.se 
СДРУЖЕНИЕ "МОЕ МЪНИЧКО ДЕТЕ” -Да се спре насилето над децата е каузата, която събра актрисите Ралица Бежан, Йоана Буковска, Мариана Йотова, Лара Златарева,Марина Драгомирецкая, актьора Филип Аврамов и чаровния италианец Лео.
"ПАНАИР НА ДОБРОТАТА”- Кауза, която събра над 20-ина училища в цялата страна да участват в „Панаир на добротата” и вместо скъпи тоалети да дадат пари в полза на "пеперудените деца".
ГРАФА- Новият посланик на добра воля на УНИЦЕФ в България е Влади Ампов (Графа). Той влиза в тази нова мисия, като обичан изпълнител, но и като личност с хуманна позиция за света.
ЙОРДАН КАМДЖАЛОВ- Наричан гения в света на музиката, диригентът стартира напълно иновационен проект, а именно създаването на нов Музикален апарат- едно голямо пеещо семейство от хористи, които да се „замовзривяват от усещането за  абсолютно свобода, абсолютно щастие, абсолютна смелост”.
ФИЛИП ЛХАМСУРЕН-Пътешественик на колело. През 2014 излиза неговата нова книга  "Забравените пътища. От Родопите до Памир". Разказ за пътуване с колело, което ни позволява да изследваме и откриваме забравените пътища в нас самите. 
НИКОЛА НИКОЛОВ- Български бизнесмен, покрепящ ПЪТУВАЩИТЕ ПИСАТЕЛИ - проект, в който писатели обикалят малките населени места в Делиормана и  четат свои тескстове на всички, жадни за българска литература.

Всеки ден някой създава нещо стойностно и значимо. Всеки ден някой гледа от светлата в страна на живота.Има хора, които мислят смело и творят бъдеще. Всеки ден. Тази година Радио ФМ+ търси „БУДИТЕЛ 2014”.
Нека зедно изберем най-достойния сред номинираните будители на годината!

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…