Print this page

Талантлива флейтистка от Южна Корея ще изнесе два концерта в Пловдив в началото на ноември. Жи-Хае Юн е възпитаничка на Колежът по изкуства в Берн, Швейцария, след което изучава в Цюрих изкуството да свири на траверсо-флейта – бароков инструмент, който Бах и неговите съвременници използват в творбите си.
Жи-Хае Юн ще изнесе бутиков рецитал на 2 ноември (неделя) от 11 часа в Дом на културата „Борис Христов” заедно с пианистката Татяна Божко. На 6 ноември (четвъртък) флейтистката със световна слава ще участва във втория концерт от цикъла „Шедьоври на симфонизма” под диригентството на Йонг Чил Лий (Южна Корея) в Концертна зала от 19 часа.
Жи-Хае Юн преподава в два университета в Корея и е член на ансамбъла „Бах солисти Сеул”, който изпълнява музика основно с барокови траверсо инструменти. На своите концерти флейтистката изразява таланта си едновременно чрез древна и съвременна музика.
Билети за двата концерта с участието на Жи-Хае Юн се продават на касата на Концертна зала.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…