Вино и гурме, но плюс музика. Такава смес ще забърка рок-бар „БезистенЪ”. Собствениците на заведението са решили да съчетаят джаза, гастрономията и качествените напитки в един нов формат, който явно ще търпи развитие. Идеята е за мултисетивно преживяване, което събира любими вкусове и естетика в едно, като събира силите на винарско имение “Драгомир”, ресторант “Tams House” и джазмените Петър Салчев и Станислав Арабаджиев Трио.

 

Събитието, което започва с идея за вино дегустация на няколко емблематични купажи по повод откриване на новата изба на Драгомир, се разгръща, след като домакините Стоян Даскалов и Данаил Ванчев решават, че никой не пие вино на тихо, а от друга страна не е добре да бъде и на гладно.

“Имаме удоволствието да работим по много идеи с Петър Салчев. Той трябваше да има участие при нас още пролетта, ала пандемията развали плановете на всички ни. Сега решихме да направим една симбиоза от вкусове и звукове, която да преизпълни идеята за добро прекарване. Не е нужно да избираме дали да отидем да хапнем, да дегустираме вина или да слушаме хубава музика, когато можем да го направим на едно място и по едно и също време”, посочиха организаторите.

Сред вината, които са избрани в дегустационната листа са бяла Sarva реколта 2019, Sarva розе 2019, Dragomir розе сепаж 2018 и Pitos резерва 2017. Всяка бутилка ще бъде съчетана до грациозна прецизност със собствен хранителен антураж, в който ще бъдат представени изисквани морски вкусове и сирена.

Концертната вино и гурме дегустация ще се състои на 24 юли от 20 часа в рок бар “БезистенЪ” на Главната.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…