Print this page

Вино и гурме, но плюс музика. Такава смес ще забърка рок-бар „БезистенЪ”. Собствениците на заведението са решили да съчетаят джаза, гастрономията и качествените напитки в един нов формат, който явно ще търпи развитие. Идеята е за мултисетивно преживяване, което събира любими вкусове и естетика в едно, като събира силите на винарско имение “Драгомир”, ресторант “Tams House” и джазмените Петър Салчев и Станислав Арабаджиев Трио.

 

Събитието, което започва с идея за вино дегустация на няколко емблематични купажи по повод откриване на новата изба на Драгомир, се разгръща, след като домакините Стоян Даскалов и Данаил Ванчев решават, че никой не пие вино на тихо, а от друга страна не е добре да бъде и на гладно.

“Имаме удоволствието да работим по много идеи с Петър Салчев. Той трябваше да има участие при нас още пролетта, ала пандемията развали плановете на всички ни. Сега решихме да направим една симбиоза от вкусове и звукове, която да преизпълни идеята за добро прекарване. Не е нужно да избираме дали да отидем да хапнем, да дегустираме вина или да слушаме хубава музика, когато можем да го направим на едно място и по едно и също време”, посочиха организаторите.

Сред вината, които са избрани в дегустационната листа са бяла Sarva реколта 2019, Sarva розе 2019, Dragomir розе сепаж 2018 и Pitos резерва 2017. Всяка бутилка ще бъде съчетана до грациозна прецизност със собствен хранителен антураж, в който ще бъдат представени изисквани морски вкусове и сирена.

Концертната вино и гурме дегустация ще се състои на 24 юли от 20 часа в рок бар “БезистенЪ” на Главната.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…