Музеят не приема посетители, но продължава да работи

 

Новият стенен календар за 2021 година е наличен и продължава да се продава в музейния магазин на експозиция „Съединение на България“ на пл. „Съединение“. Луксозното издание, което е прекрасен подарък, особено за онези пловдивчани, които живеят далеч и нямат възможност да се приберат за тези празници, може да бъде закупено всеки делничен ден между 9:00 и 17:00 часа.

„Изгубеният Пловдив” – така е озаглавен новият луксозен, стенен, 13-листов календар на Регионален исторически музей - Пловдив и Община Пловдив за 2021 година. Пловдив е магнетичен град с прекрасни природни дадености, красива и колоритна столица на Северна Тракия, археологическо, историческо и икономическо средище, духовен център на българските земи и една от европейските столици на културата. Девизът „Древен и вечен” не е избран случайно – един от градовете с най-дълголетна история на Стария континент е все още жив, а животът е постоянна промяна. Понякога промяната се случва бързо и спонтанно, друг път узрява бавно и полека, понякога е жадувана от обществото, понякога обществото няма избор, понякога е за добро, а понякога не е. Пловдив продължава да върви по своя път, а посоката в настоящето се моделира от хората, които са избрали да случат живота си на това кътче от света. За да не се лутаме към бъдещето обаче е необходимо да не забравяме миналото, необходимо е да помним неудачите, които са допуснати преди нашето време, за да не ги повтаряме! Защото когато крадем от обаянието на Пловдив, съзнателно или без да искаме, ние крадем от едно по-щастливо и смислено бъдеще за нашите деца. На 13 цветни страници с размер 49x66 сантиметра разказваме историята на някои емблематични символи под тепетата, които сме изгубили завинаги поради грешни и недалновидни решения, но и на други, които все още присъстват в градската среда и могат да бъдат възродени, както надеждите за една по-добра и по-здрава нова година. Календарът се продава на цена от 9.00 лева.

 

Регионален исторически музей – Пловдив не допуска посетители в експозициите си, но специалистите му продължават да извършват другите дейности и услуги, които са характерни за институцията, като справки, идентификации и продажби на различни издания и сувенири например.

 

 

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…