От ОДК – Пловдив се обръщат с молба към всеки, който може да подари кукла, да го направи. Куклите може да са стари, но е нужно да са запазени и здрави.

След приключване на ревюто всички събрани кукли ще бъдат дарени на детските отделения и клиники в Пловдив

Общинският детски комплекс в Пловдив организира проект, който ще зарадва децата в детските отделения и клиники в града. Ръководителят на школата по дизайн и хоби в ОДК – Пловдив Мария Катилева стартира кампания за изработване на дрехи за кукли. Проектирането на тоалетите ще се състои в рамките на онлайн обучението на децата, а ушиването на облеклата ще се осъществи в ателието на школата, след като учебните заведения бъдат отворени за посещения от децата. Финалните модни тоалети ще бъдат представени на изложба в сградата на ОДК. Школата по фотография към ОДК – Пловдив ще заснеме куклите фотомодели и ще изработи презентация с онлайн ревю на куклите.

За проекта се изискват много кукли тип „Барби“ и от ОДК – Пловдив се обръщат с молба към всеки, който може да подари кукла, да го направи. Куклите може да са стари, но е нужно да са запазени и здрави. След приключване на ревюто всички събрани кукли ще бъдат дарени на детските отделения и клиники в Пловдив. Всеки, който желае да помогне, може да изпрати кукла на адрес бул. „Шести септември“ 193, за г-жа Мария Катилева, ръководител на школата по дизайн. За допълнителна информация можете да се свържете с Центъра на телефон 032/65-14-17 или на е-mail: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.

Центърът за подкрепа за личностно развитие – Общински детски комплекс – Пловдив е институция в системата на предучилищното и училищното образование, в която се организират и провеждат дейности по интереси в областите „Науки и технологии“, „Изкуства“ и „Спорт“. Центърът предлага позитивна образователна среда, насърчаваща развитието на децата. В ЦПЛР функционират емблематични за града хорови и танцови състави, ръководени от изявени в областта на изкуствата личности. Екипът е представен от висококвалифицирани преподаватели с опит. Участието в заниманията по интереси в ОДК – Пловдив е безплатно и е свободен избор на детето.

В момента всички школи работят онлайн. Въпреки това школите по математика и български език не спират подготовката на учениците за национално външно оценяване и държавни зрелостни изпити, които са безплатни за децата от Община Пловдив.

През новата 2020/2021 учебна година в ОДК са сформирани 282 групи към 36 школи в трите области, като броят на децата, включени в тях, е приблизително 2500. През настоящата година стартира и школа по немски език за начинаещи.

 

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…