Защитната сграда е почти готова да приема посетители, но откриването ѝ няма да се случи в предизборната кампания

Откриването на посетителският център над Епископската базилика на Филипопол предстои съвсем скоро, тъй като защитното съоръжение е почти готово. Желанието на двигателите на проекта от Америка за България обаче е то да не става част от предизобрна кампания и тя да отвори врати след парламентарния вот на 4 април

“Откриването на Базиликата няма да бъде в месеца, в който е предизборната кампания. Това е желание на представители на Америка за България. Целта е това откриване да няма някакъв резонанс в предизборната кампания”, коментира след сесията на Общинския съвет кметът Здравко Димитров.

Темата за посетителският център днес влезе като част от точките на сесията. Причината беше промяна в условията, които Община Пловдив иска от държавата. Прегласува се по-ранно решение, според което общината иска от държавата собственост върху земята, върху която се намира Базиликата. Тъй като това влиза в противоречие със Закона за културното наследство се взе ново решение – да се поиска 10 години безвъзмездно ползване.

 

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…