В третия уикенд от „Месец на децата в музеите на Пловдив“ Регионален етнографски музей – Пловдив се подготвя за предстоящия празник на 1 март – Баба Марта.

На 20 и 21 февруари 2021 г. музеят организира работилница за мартеници и всяко дете, което го посети ще може да си изработи мартеничка. Освен това децата могат да се включат и в другите забавните занимания, подготвени от музейния педагог, които са: играта „Открий експоната“, изключително интересна както за малките посетители, така и за техните родители; интересни кръстословици на теми „Коледни празници“, „Пролетни празници“ и такива, свързани с постоянната експозиция; различни работни листи на етнографска тематика; носии за оцветяване и редене на пъзел.

 

Желаещите да си направят кукерска маска и да рисуват на тема „Какво най-много ме впечатли в музея“ ще могат да участват в изложбата, която РЕМ – Пловдив ще организира след края на месец февруари.

 

Входът за деца до 14 годишна възраст е безплатен, цената на билет за родител е 6,00 лв., а семейният билет е на стойност 10,00 лв.

 

При посещението на музея се спазват всички противоепидемични мерки.

 

Ще има подаръци за всички деца!

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…