Висшето училище по сигурност и икономика открива своя IT академия, в която ще могат да се обучават както студенти, така и ученици, частни лица и корпоративни клиенти, чиито интереси са в тази сфера.

 

Курсовете, с които стартира академията, са за мрежови специалисти и ще се водят от сертифициран инструктор по Сиско академична програма. Това дава уникална възможност на всички желаещи да се развиват в тази сфера, защото вузът е единственият в Пловдив, който предлага курсове по програмата „Сиско“ и дава системна подготовка  за получаване на CCNA (Cisco Certified Networking Associate) сертификат.

 

CCNA е международно валиден  сертификат. Програмата постоянно се надгражда така, че да отговаря на изискванията и предизвикателствата в IT бранша, а през 2019 г. Сиско стартираха обновена учебна програма CCNAv7 .

 

Обучението, което ВУСИ предлага, се извършва изцяло онлайн и е разделено на 3 нива, като при успешно положени изпити и покриване на изискванията за всяко ниво студентите получават сертификат от ВУСИ, а след покриване на трите нива, ако имат желание, могат да защитят и световновалиден сертификат CCNA в сертификационен център.

 

Това е наистина уникална възможност за развитие на студентите и IT специалистите, защото от години  тези курсове се провеждаха най-близо в София. ВУСИ е единственият ВУЗ  в Пловдив, който има активна Сиско академия, след като покри изискванията за  обучение на  мрежови специалисти.

 

И това е само началото. „Тепърва предстои да разрастваме нашата IT Академия с иновативни и интересни курсове и програми“, коментира президентът на  ВУСИ, проф. д.п.н. Георги Манолов.

 

За повече информация и въпроси пишете на Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите., а всичко за курса можете да видите тук.

 

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…