Ученици от Националната гимназия за сценични и екранни изкуства изработиха украса за Виенския павилион в Цар Симеоновата градина

На първи март пред сградата на общината на пл. „Стефан Стамболов“ 1, за шеста година представители на  пловдивските читалища ще закичат пловдивчани и гости на града с мартеници, с пожелание за здраве, късмет и благоденствие.

И тази година дървото пред сградата на община Пловдив е окичено с червено-белите символи, както повелява традицията. По инициатива на отдел „Култура, археология и културно наследство“, талантливите ученици от XI и XII клас, специалност „Театрален костюм“ и „Театрален, кино и телевизионен декор“ от Националната гимназия за сценични и екранни изкуства изработиха украса за Виенския павилион в Цар Симеоновата градина и централната алея на любимия на пловдивчани парк. Едните са направили висящата украса, а другите са декорирали пейките.

Мартеницата е наследена от предците ни и е първият знак за настъпващата пролет. Ето защо, всеки българин носи мартеница, символизираща вярата, че най-доброто предстои.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…