Световният ден на рециклирането ни учи как да ангажираме децата с разделното събиране на опаковките и рециклирането им

 

Училища от цялата страна ще станат част от Световния ден на рециклирането на 18 март. Световният ден на рециклирането се отбелязва за четвърти път по инициатива на Global Recycling Foundation, като темата на инициативата през 2021 г. отново е „Герои на рециклирането“. Целта е да бъдат популяризирани историите на хора, общности и градове, за които намаляването на отпадъците и рециклирането са приоритет. Партньор на инициативата в България е сдружение „БГ Бъди активен“, което организира различни акции заедно с местните организации-участници в проекта „Партньорство за красива и чиста среда“, част от дългосрочната програма на _Място България.

 

Пловдивското сдружение БГ Бъди активен изпрати ресурси за Деня на рециклирането до над 2000 учебни заведения из цяла България. То разпространи серия от образователни игри, уроци и забавления за деца и учители, посветени на опазването на чистота в град Целта на координаторите на инициативата е да ги ангажират и образоват относно въпросите за отпадъците и да насърчат дългосрочната промяна в поведението им. 

 

 „Искаме да привлечем вниманието на хората върху темата за рециклирането и колко е важна тя, да споделим добрият пример на тези, които вече са припознали каузата на рециклирането и следват този модел в ежедневието си. В нашата работа установихме, че децата искат да се грижат за природата и за тях разделното изхвърляне е нещо желано и интересно. Основният проблем, с който се сблъскваме, е, че голяма част от възрастните дори несъзнателно спират децата. “ – казва Румяна Киризиева от сдружение „БГ Бъди активен“. “Изпратихме ресурси за включване на децата до над 2000 училища и градини от цялата страна, като смятаме че по този начин ще улесним преподавателите и ще им помогнем в работата с децата по тази важна тема. Нека не забравяме, че всяко отговорно дете, ще стане отговорен възрастен. Ако успеем да накараме децата да се интересуват малко повече от света около тях, можем да направим огромна крачка към положителна промяна в бъдеще”.

 

В седмицата на събитието (18март) в страницата Място България  във Фейсбук ще бъдат споделени полезни съвети и Lifehack съвети свързани с темата за рециклиране. Като част от събитието, в различните партньорски градове на “Партньорство за красива и чиста България” ще се проведат разнообразни събития, свързани с темата за рециклирането. В България организаторите приканват всички, които са приели каузата на рециклирането като част от ежедневието си, да покажат това, като сложат рамка с надпис “Герой на рециклирането” на своята профилна снимка във Фейсбук.

 

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…