Константин Марков, легендарният музикант и композитор, основател и басист на група Тангра, е починал днес от усложнения от COVID, съобщи радио Z-Rock. Трагичната новина е съобщила дъщерята на музиканта.

Косьо Марков е на 3 октомври 1949 г. в София. Към края на 60-те години на 20в. става част от Бъндараците, свирейки на бас китара, а през 1976 основава група Тангра. Сред вокалистите й през годините са Вили Кавалджиев, Чочо Владовски и Станислав Сланев-Стенли.

Последното, което ни каза, беше „Периодът на изпитание, през който преминаваме, ни прави по-добри и по-мъдри„. Трябваше да си тук, за да го видиш, Косьо.  Да помогнеш да се случи. И да го възпееш…

Програмата на Радио Z-Rock днес ще бъде посветена на брилянтния творец – на всеки час в ефира ни ще звучи песен на група Тангра.

 

 

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…