На 30 ти март от 20:00 часа, ФЕК кани на онлайн разговор с Изидора Анжел (преводач), Кая Страуманис (издател) и автора

 

Романът „Невидими” на Наталия Делева (ИК Жанет45) излиза на полски език през май 2021 от издателство EZOP в превод на Ханна Карпинска. Дизайнът на забележителната корица е на Рафал Кучарчук (Rafał Kucharczuk). „Романът разглежда трудни, но важни въпроси, свързани с дискриминация, неприемане, миграционната криза и състоянието на изоставените деца в Домовете”, пише издателството на страницата на книгата. „Въпреки че действието се развива в България, невидимите хора са навсякъде.”

 

Преводът на полски език получи финансова подкрепа от Национален фонд „Култура”. Това е третото преводно издание на романа, заедно с тези на немски (eta Verlag, 2018) и английски (Open Letter Books, 2021).

 

Преди година „Невидими” спечели конкурса за роман, организиран съвместно от Фондация „Елизабет Костова“ (ФЕК) и престижното американско издателство Open Letter Books. По повод публикуването на романа в САЩ през август и в Обединеното кралство през септември, на 30 ти март от 20:00 часа, ФЕК Ви кани на онлайн разговор с Изидора Анжел (преводач), Кая Страуманис (издател, Open Letter Books) и Наталия Делева. Събитието е част от серията Преводач-Автор-Издател и е със свободен достъп.

 

Регистрация: https://www.eventbrite.com/e/izidora-angel-and-nataliya-deleva-in-conversation-with-kaija-straumanis-tickets-144054602193

 

През 2020 „Невидими” бе преиздадена на български. Наталия Делева получи съпътстваща награда в категория проза за дебютна литература Южна пролет 2018 г. и Номинация за Роман на годината на 13 Века България 2018! Книгата спечели наградата на „Перото“ в категория дебют на церемония, проведена на 1 ноември 2018 г.

 

Невидими е роман за неприемането на различните, в който деца съчиняват родителите си. Млада жена, отраснала в Дом за изоставени деца, се опитва да превъзмогне травмите от детството си. След поредица от раздели среща Дара – изоставено дете, в което разпознава себе си като малка. Привързва се към нея и решава на всяка цена да намери начин да й подари живота, който тя самата никога не е имала. Това е роман за хората в периферията на обществото. Различни сюжетни линии се преплитат, за да разкажат една обща история: на невидимостта.

 

Публикации и интервюта с Наталия Делева можете да прочетете тук.

 

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…