В дните 8, 9 и 10 април 2021 г. Департаментът за езикова и специализирана подготовка при Академията за музикално, танцово и изобразително изкуство „Проф. Асен Диамандиев“ – Пловдив /АМТИИ/, организира безплатни онлайн консултации за кандидат-студенти, обявиха от висшето учебно заведение. Желаещите могат да се запишат на тел. 032/601 464. Предварителните онлайн кандидатстудентски изпити ще са през месец май 2021 г. Актуализираната допълнителна информация и условия за участие ще могат да бъдат проследени в сайта и фейсбук профила на Академията.

 

За специалностите „Българска народна хореография“ и „Балетна педагогика“, както и за всички останали специалности, подготвителни курсове ще се проведат през месец юни. На сайта на АМТИИ ще бъдат посочени точните дати.

 

АМТИИ „Проф. Асен Диамандиев“ - Пловдив е едно от най-авторитетните висши учебни заведения по изкуствата в страната и единствено по обхвата на своята мултижанровост. Академията обучава в степени бакалавър, магистър и доктор в множество специалности от различни изкуства: педагогика на обучението по музика или по изобразително изкуство, изпълнителско изкуство (класически, народни или поп и джаз инструменти или пеене), дирижиране (класически или народни хорове и оркестри), българска народна хореография, балетно изкуство, графичен дизайн и фотография, сценография, църковна живопис, дизайн на облеклото, графика, скулптура, мултимедия и виртуална реалност, тонрежисура, артмениджмънт и др.

 

Стремежът на ръководството на Академията е тя да бъде съвременно и динамично европейско учебно заведение и да следва най-високите образователни стандарти. Академичната общност е съставена от утвърдени преподаватели и учени във всички сфери на изкуствата, дизайна, педагогиката и мениджмънта. Академията има активни работни и договорни сътрудничества с редица авторитетни български и чуждестранни културни институции, академии по изкуства и университети, което предоставя възможности за осъществяване на творчески проекти и успешна професионална реализация на възпитаниците на АМТИИ.

 

През 2019 година Академията получи поредната високо оценена институционална акредитация за следващите шест години. Дипломите за бакалавърска, магистърска и докторска степени от АМТИИ са признати навсякъде по света.

 

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…