×

Забележка

There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery Pro plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: media/k2/galleries/16432

Желаещите могат да внесат своите мотивирани писмени предложения в срок до 17 часа на 31 март 2021 г., сряда.

Отдел „Култура, археология и културно наследство“ на Община Пловдив напомня, че до 31 март 2021 г е срока за внасяне на писмени предложения за състава на комисиите, чиято задача е да определят победителите в отделните категории на Награди „Пловдив“.

Съставът на комисиите се формира по предложения на културните институти и организации, професионални и творчески организации и съюзи, училищата по изкуствата, висши учебни заведения, медиите, издателски къщи и други юридически лица, с предмет на дейност, свързан с културата.

В тази връзка отдел „Култура, археология и културно наследство“ на Община Пловдив кани всички заинтересовани от изброените по-горе, да внесат своите мотивирани предложения.

Това може да стане по два начина: в деловодството на Община Пловдив (пл.“Ст. Стамболов“№1), с кореспондент „Отдел „Култура, археология и културно наследство“, в срок до 17 часа на 31 март 2021 г., сряда или по мейл: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.

Разделите, в които се отличават пловдивските творци с Награда „Пловдив“ са 12. Това са:  Художествена литература и хуманитаристика; Художествен превод; Журналистика в сферата на културата; Архитектура и естетизация на градската среда; Музика; Танцово изкуство; Театър; Изобразително изкуство; Аудио-визуални изкуства и фотография; Опазване на културното наследство и съхраняване на паметта; Произведение на изкуството, предназначено за деца; Съвременни мултижанрови изкуства. Община Пловдив връчва и Специална награда „Пловдив“ за изключителни постижения и цялостен принос в културата на град Пловдив.

 

Комисиите, които ще бъдат съставени са 9, тъй като в разделите „Опазване на културното наследство и съхраняване на паметта“, „Произведение на изкуството, предназначено за деца”, „Съвременни мултижанрови изкуства“ и Специалната награда за изключителни постижения и цялостен принос се разглеждат от постоянна комисия, назначена със заповед на Кмета, в чийто състав участват: представители на ПУ „Паисий Хилендарски“, АМТИИ „Проф. Асен Диамандиев“, НХГ „Цанко Лавренов“, НГСЕИ, НУМТИ „Добрин Петков“, Регионален исторически музей, Регионален етнографски музей, Регионален природонаучен музей, Музей на авиацията“, Градска художествена галерия, Народна библиотека „Иван Вазов“, ОИ „Старинен Пловдив“, ФА „Тракия“ и Регионална колегия на КАБ по предложение на техните ръководства.

 

Важно: Членовете на комисиите не могат да бъдат вносители на предложения за награждаване с Награди „Пловдив“ .

 

Членовете на комисиите не могат да бъдат предложени за награждаване, нито свързани лица с предложените за награждаване или с членовете на управителни или контролни органи, вносители на предложения. За целта, преди започване на същинската работа, подписват декларация за липсата на конфликт на интереси.

 

Image Gallery

{gallery}16432{/gallery}

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…