Авторите на книгата "Ковид 19 или Войната за душите ни" с благотворителен търг за проекта на нашите учени

 

Благотворителна вечер с търг и томбола в подкрепа на българската ваксина, създадена от Института по микробиология към БАН, ще се състои на 14 април от 18 ч. в музей-галерия АНЕЛ.  Събитието съвпада с премиерата на книгата "Ковид 19 или Войната за душите ни" с автори Патриция Кирилова и Мила Салахи.

 

Рецензенти на книгата са проф. д-р Георги Чернев, който пръв поведе война с масовите лекарства за кръвно, които учените в цял свят свързват с развитието на ракови заболявания, както и хирургът д-р Ивайло Христов.

 

Събраните средства, по време на вечерта, ще бъдат връчени на учените от БАН, които създадоха българската ваксина срещу Ковид. Те ще бъдат сред гостите на благотворителната вечер, а в набирателната им сметка вече има дарения от българи от цял свят, след кампанията, която Патриция и Мила започнаха преди 2 месеца.

 

"Властимащите  неглижират българските  научни постижения, а ние като народ, доказан в световната история с открития, променили начина на живот на всички хора по света, сме длъжни да застанем рамо до рамо  с нашите учени", коментират инициаторите на петицията в подкрепа на българската ваксина - Патриция Кирилова и Мила Салахи. Те припомнят, че България е лидер в производството  на ваксини от 1960 г. до момента. 

 

Специален гост на благотворителната вечер ще бъде именитият български скулптор Павел Койчев и неговите творби, включени в търга.

 

През 1999 г. той участва в изложението „Световни художници на хилядолетието“ в централата на ООН в Ню Йорк. През 2002 г. е един от тримата художници, представили България на Международното биенале във Венеция. Павел Койчев има множество самостоятелни изложби и проекти в България и по света. Негови произведения са притежание на Националната галерия (София), на Софийската градска галерия, на галерии в страната и частни колекции в Австрия, Дания, САЩ, Белгия и др.

 

По време на благотворителната вечер ще има търг на картини на художничката и скулпторка Анжела Минкова.

 

Участвала е в множество общи изложби в България, Холандия, Испания, Англия, Гърция, Германия и Италия. Организирала е над двадесет самостоятелни изложби, участвала е в сборни изяви. Излага акварел, керамика, пластика, фотография.

 

Носителка е на много награди, сред които I-ва награда на Международно биенале на рисунката „Перес Виниамил“ – Ел Ферол, Испания. Произведения на художничката са притежание на частни колекции и галерии в страната и чужбина.

 

В подкрепа на българската наука се включват българи от цял свят. Сред тях е DiYoN ART & DESIGN - запазена марка на известната дизайнерка Петя Йончева. Уникалните аксесоари ще бъдат включени в благотворителната томбола за българската наука.

 

Кметство с. Ослен криводол, община Мездра, дарява уикенд за двама, предоставен лично от кметския наместник г-н Роман Иванов. Недалеч от центъра на селото се намира единственият по рода си древен скално- култов комплекс на Съвкуплението.

 

Уикенд за двама в Кацарева къща в село Ковачица, община Гърмен, предоставя г-жа Мариана Дикова.

 

Талантливата дизайнерка Мария Йончева дарява бижута-уникати, а авторите на книгата Патриция Кирилова и Мила Салахи ще предоставят билкова козметика със запазената марка Лилит и серия GOLD - за вечна младост и красота.

 

Всички гости на благотворителната вечер в подкрепа на българската наука ще опитат вино от времето на древния ни цар Севт, приготвено по рецепта на повече от 2400 години. Древността ще бъде представена и от фирма "Трежър", част от Историческия парк, с реплики на антични съдове.

 

Учените от БАН, които създадоха българската ваксина срещу Ковид 19, бяха подкрепени от българи от цял свят, които се подписаха в петиция до управляващите, с настояване да бъде финансиран българският проект.

 

Книгата може да бъде поръчана тук.

На корицата - екипът на БАН

 

 

 

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…