На 22 април отбелязваме Световния ден на Земята. Това е най-големият нерелигиозен празник в света, който се чества от над половин милиард души. За пръв път инициативата е чествана в САЩ преди точно 50 години.

 

Пловдив и близките села отбелязват Деня на Земята с редици инициативи. 

 

В пловдивския район „Централен“ ще се проведе почистване на Дановия хълм. То ще започне следобед от шадравана на Сахат тепе, а организаторите от администрация призовават всички, които имат желание, да се включат в почистването.

 

Общинският институт „Старинен Пловдив“ представя виртуална изложба с рисунки на деца от 3 до 7 години. Тя е част от поредицата виртуални изложби, посветени на празниците от екологичния календар.

 

В Регионалния природонаучен музей – Пловдив ще бъде открит традиционният фестивал "Млада синя Земя", който ще продължи четири дни. В него деца и младежи ще покажат своите таланти в областта на изобразителното изкуство, музиката, танца и природните науки. Творенията им ще бъдат подредени в изложба, а най - добрите ще получат награди. Изложбата на рисунки и проекти ще продължи до 10 май.

 

Редица инициативи организират за Деня на Земята и училищата и детските градини  в община „Родопи”.

 

В ОУ „Св.Св.Кирил и Методий” в село Марково ще се проведе урок по градинарство и учениците сами ще засадят цветна градинка. Децата ще изработят хранилки за птици, ще измайсторят хотел за насекоми, ще има и състезание на тема „Рециклирай умно и бързо”, както и дефиле на костюми от рециклирани материали.

 

В село Крумово ще се проведе залесителна акция под мотото „Ние не сме наследили земята от нашите предци, ние я вземаме назаем от нашите деца”.  Учениците от ОУ „Христо Ботев” ще засядат дръвчета в пространството около сметището в селото.

 

Екологично послание ще отправят и децата от ОУ” Неофит Рилски” в село Ягодово. Те ще отбележат празника с класна стая на открито.

 

Възпитаниците на училището в село Кадиево ще се включат с изложба на тема „Земята - нашият единствен дом” и изработка на постери.

 

Източник: бнр

 

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…