Компания „ККcompany“ и Община Пловдив канят пловдивчани и гости на града на един специален концерт, чието заглавие казва всичко -  "100 години Пиацола". Това е първото събитие в България по случай 100- годишнината от рождението на композитора Астор Пиацола, променил Тангото.

Ще чуете невероятните и обичани музиканти: Зорница Иларионова (гост солист) -  цигулка, Ралица Ботева - пиано, Калоян Куманов - акордеон, Художник: Явор Куманов.
Събитието е утре 20 май 2021 г., четвъртък, от 18.30 часа в Етнографски музей Пловдив и е с вход свободен.

Участие ще вземе и красивата танцова двойка - Радостина и Руслан, които ще допълнят усещането за силата на тангото.

На 11 март 1921г. в Мар дел Плата е роден аржентинският бандонеонист и композитор Астор Пиацола (1921-1992). Eдин век по-късно изпълнението на музиката на Маестрото, предизвикал революция в тангото, не спира по световните сцени, а носталгичният звук на неговия бандонеон нажежава страстта у танцьорите и приковава слушателите по местата им.

На 11 март се навършиха точно 100 години от рождението на Астор Пиацола - човекът, когото винаги свързваме с тангото, който с бандонеона и с композициите си издигна тази музика на висоти - от улицата тя „влезе“ в концертните зали и започна да се възприема наравно с класическата. Езикът на създаденото от него танго нуево е съвсем различен от класическия вид и обогатен. Примесвайки елементи от френския шансон, се получава фантастична комбинация и неговите творби са истински шедьовър.

Организатори са Община Пловдив и Калоян Куманов. Концертът е част от Културния календар на община Пловдив за 2021 година.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…