Фонтанът под Акведукта на Бунарджика в Пловдив ще се превърне в сцена за Хоров концерт. На 4 юни, петък от 19.00 ч. Фонтанът под Акведукта на Бунарджика в Пловдив ще се превърне в сцена за Хоров концерт в рамките на X-то юбилейно издание на международния хоров фестивал „Черноморски звуци”, Балчик. Сладката вода от фонтана на Акведукта ще се слее символично със солената вода на морето в Балчик чрез телемост, който ще предава директно концерта на живо, за да осъществи за пореден път основната мисия на фестивала – да гради мостове между нации и култури, да обединява щастливи и отдадени на изкуството хора, но този път в условия на пандемия.

В концерта ще участват шест знакови пловдивски хорови състава: Хор „Пеещите малчугани” при НУМТИ „Добрин Петков” с диригент Николета Енева, Хор „Детска китка“ при ЦПЛР-ОДК с диригент Яна Делирадева, Камерен хор „Иван Спасов“ с диригент Гергана Люцканова, Хор на пловдивските момчета „Стефка Благоева“ при ЦПЛР-ОДК с диригент Милка Толедова, Хор на пловдивските младежи „Стефка Благоева“ при ЦПЛР-ОДК с диригент Борислава Благоева, Дамски хор „Тримонциум“ с диригент Ваня Атанасова, малките гости от софийската Вокална група при ЧОУ „Питагор“ с диригент Атанаска Попова и Сборен хор, който ще изпълни Химна на Пловдив по текст на Петър Анастасов и музика на Георги Славчев под диригентството на Златина Делирадева.

Вход свободен.

Концертът се осъществява със съдействието на Община Пловдив.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…