Този уикенд Старинен Пловдив ще бъде домакин на 22-то издание на Панорама на детското творчество. На 5. и 6. юни  къща-музей „Златю Бояджиев” традиционно ще се превърне в място за творчество, където ще се съберат повече от сто деца. На улицата и пространствата около музея ще бъдат разположени изложби на участниците в творчески ателиета от цялата страна. От 9:00 до 18:30 в събота и от 9:30 до 15:30 в неделя малките посетители на Стария град ще имат възможност да се запознаят с тънкостите при изработката на изделия от керамика, царевична шума, плъстене с вълна.

 

Тазгодишното издание под надслов „Памет в символи“ се реализира към програма „Наследство“ на Европейска столица на културата. Гостуващите творчески ателиета са от градовете  Пловдив, Севлиево, Бургас, Велико Търново, Първомай, Чипровци, също с. Куртово Конаре. Традиционно специални гости са и най-малките участници от детска градина "Брезичка", град София.

 

За празничното настроение на събитието от Велико Търново пристигат духов оркестър "Джуниър бенд" към СУ "Емилиян Станев", които ще свирят на специална открита сцена. За пловдивчани и гостите на града те ще направят музикални дефилета по Главната и улиците на Стария град.

 

Панорама на детското творчество се организира от сдружение „Духовно огледало“ с председател Татяна Костадинова.

 

 

 

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…