"Поклон и респект към големите в музиката". Това е мотото на концерта в Пловдив на 19 юни, събота, от 20.30 часа, когато ще чуем и видим едно специално събитие със заглавие „Завинаги в сърцата“ с музиката на Милчо Левиев .

Поради неблагоприятните климатични прогнози, концертът ще се състои в Дом на културата „Борис Христов“, вместо обявеното лятно кино „Орфей“. Началният час се запазва. Разпоредителите ще помогнат за настаняването залата, при спазване на всички противоепидемични мерки.

„Завинаги в сърцата“ - така може да се окачестви една от последните творчески идеи на композитора Милчо Левиев, породила създаването на оригинални аранжименти за глас и камерни инструментални формации върху теми от емблематични произведения на Барток, Шопен, Владигеров, Равел, Вила-Лобос, Чайковски, Рахманинов. Наследството, с което ни дари Маестрото е без аналог в световната културна енциклопедия. Неговата значимост за глобалната музикална сцена и култура, не може да бъде дефинирано и съотнесено към генетичния потенциал на единични географски ширини, територии и човешки популации . Бягайки от злото и от родния си Пловдив, в началото на съзнателния си път, в края му, Маестрото се оказа на един своеобразен световен връх, който го дефинира, като „гражданин на света“ с безапелационен принос към неговото развитие.

Работата с материята, която ни завеща геният на Маестрото,  е свързана с колабориране на труда на световни артисти от българската, европейската и американска музикална сцена. Реализацията на неговите идеи е висока отговорност за екипа на „Сдружение за култура и образование Милчо Левиев“,  залог и доказателство за това, че Пловдив и духът на пловдивчани са част от световното културно наследство.

В концерта участват Вики Алмазиду – Гърция, Антони Дончев Трио, Валери Костов – аранжименти и адаптация.  Солисти: Теодоси Спасов, Д. Линкс – САЩ, Йоанис Корцоглу –Гърция, Влатко Стефановски, С. Лацияс – Гърция и Тодор Бакърджиев.

Концертът „Завинаги в сърцата“ се осъществява с финансовата подкрепа на община Пловдив като част от Културния календар на града за 2021 година и с подкрепата на Министерство на културата.

„Завинаги в сърцето“  е поклон и респект към големите в музиката.

Билети в мрежата на Ивентим, както и на място преди събитието.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…