До края на месец юни продължава програмата „Месец на децата в музеите на Пловдив“, родила се по идея на отдел „Култура, археология и културно наследство“ на Община Пловдив. През почивните дни децата могат да разглеждат безплатно четири от постоянните експозиции на Градската художествена галерия и да рисуват там тема, свързана с хълмовете на Пловдив и с река Марица. На специално място в сградите са поставени картини от известни български художници, които са изобразили тепетата и реката. Децата могат да създадат свои картини, както по оригиналната, така и според своята представа за тепетата и реката. А могат да оцветят и черно-бяло копие на графична творба на същата тема. Те ще получат подаръци от Галерията.

 

Необходимо е само придружаващият ги възрастен да купи билет за 4 лева.

 

Както и през месец февруари малките посетители ще получат печати в специални карти, които ще има бъдат дадени в следните сгради на Галерията, разположени в Стария град:

 

Постоянна експозиция „Георги Божилов-Слона“, ул. „Княз Церетелев“ №1

 

Постоянни експозиции „Цанко Лавренов“ и мексиканско изкуство, ул. „Артин Гидиков“ №11

 

Постоянна експозиция „Икони“, ул. „Съборна“ №22

 

Иконната сбирка е отворена в събота и неделя от 10:00 до 18:00 ч., а за останалите три експозиции неделя е почивен ден.

 

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…