От 6 юли в Младежки център Пловдив стартира второто издание на обучителната програма „Млад стажант- Младите (въз)действат“, която дава пространство за изява, творчество и споделеност на младите хора. Всеки вторник в рамките на месец и половина участниците ще се впускат в различни обучения, посветени на въздействието на младия човек върху заобикалящата го среда. С надграждането на своите умения по време на всеки от модулите, те ще имат възможността да реализират все по-успешно идеите си, да изразяват свободно позицията си и да участват активно в обществото.

Програмата е съставена от 13 модула на различни теми, като:
• Емоции и изразяване, преодоляване на стереотипи
• Креативност и изкуство
• Екология и доброволчество
• Социално предприемачество и управление на проекти
• Създаване на съдържание
• Информираност и защита в онлайн среда

Това са едни от основните цели на наръчника по програмата „Младите (въз)действат“, създаден от образователния екип на Младежки център Пловдив, в партньорство с Младежки център - Враца, Младежки център - Добрич и Международен младежки център Стара Загора от Националната мрежа на младежките центрове, както и Фондация "Приложни изследвания и комуникации" и Норсенсус Медиафорум.

Дейностите ще се провеждат на открито в биоградинката на ОП „Младежки център Пловдив“.
 Обученията са безплатни и са предназначени за младежи от 15 до 29 години. Нужна е регистрация тук.

Дейността се реализира като част от проекта „Младежки център Пловдив – мощен фактор за местно развитие“ по програма „Местно развитие, намаляване на бедността и подобрено включване на уязвими групи“, финансирана от Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство 2014 – 2021 г.

 

 

 

Източник: Пресцентър на Община Пловдив

 

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…