С вход свободен от 10.00 до 20.00 часа на 3 юли (събота), специални изненади и разнообразие от атракции Музеят на авиацията – филиал на Националния военноисторически музей, се включва в европейската инициатива „Нощ на музеите“.

 

За тазгодишното издание на европейската инициатива Музеят ще представи фотоизложбата „Музей на авиацията – вече сме на 30“, посветена на годишнината от неговото създаване.

 

Многообразие от работилници и ателиета с „магически“ преживявания, „научни“ експерименти и фокуси на терен ще забавляват от 10.00 до 14.00 ч. както детската, така  и възрастната публика като част от съвместната програма на Музея на авиацията и TechnoMagicLand – „Открий света на магията и науката“.

 

ПРОГРАМА

 

 

 

10.00 – 20.00 ч. – Вход свободен за постоянната външна и вътрешна експозиция на Музея.

 

10.00 – 20.00 ч. – Фотоизложба „Музей на авиацията – вече сме на 30“.

 

10.00 – 11.00 ч. – „Магията на TechnoMagicLand“ с физикът Калоян Генков и химикът Мартин Недялков, които ще показват и обясняват „магиите“, включващи левитация, изчезване, нарушаващи законите на физиката експерименти и фокуси с карти!

 

11.30 – 12.15 ч. – „Супер сили“ – забавно приключение в света на физиката, в което Физикът Калоян Генков ще демонстрира и експериментира с различни механични сили, ще покаже интересни случаи на равновесие, ще тества издръжливостта на различни материали и още много други странни ефекти.

 

13.00 – 13.30 ч. –  „Огън и жупел“ с химикът Мартин Недялков, който ще покаже как се правят фойерверки в различни цветове, ще разкрие може ли захарта да се използва за ракетно гориво и как хората са снимали в тъмното преди да са съществували електрическите светкавици.

 

 10.00 – 14.00 ч. – „Ало, Космос! Говори България!“. В рамките на Нощта на музеите, ще се проведе активност, в която ще се събират въпроси на английски език на деца и младежи от 6 до 19 годишна възраст, които ще могат да бъдат зададени на астронавти от НАСА и ЕКА по време на видеоконферентна връзка на живо с Международна космическа станция в края на месец юли.

 

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…