Рисунките и фотографиите трябва да претворяват китайски знаци от обкръжаващата действителност, срокът за участие е до 6 август

 

Оригинален конкурс за изобразително изкуство и фотография „Свят от йероглифи“ организира „Класна стая Конфуций“ към Пловдивския университет „Паисий Хилендарски“ с подкрепата на „Институт Конфуций“–София и ОИ „Старинен Пловдив“. Събитието е част от честванията по повод 60-ата годишнина на висшето училище.

 

Изискването към рисунките и снимките е да съдържат знаци от китайската писменост, „уловени“ в обкръжаващата действителност.

 

В арт съревнованието могат да участват деца до 10 години, тийнейджъри до 18 г. и възрастни. Фотосите и дигиталните копия на рисунките се изпращат до 6 август 2021 г. на адрес: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите. . Файлът трябва да се озаглави на латиница с името, фамилията и заглавието на творбата – ime_familia_zaglavie. Изисква се минимален размер на снимките 4 мегапиксела във формат jpg/ png. В писмото с приложените творби трябва да се уточни кой йероглиф присъства в тях. Три е максимално допустимият брой на рисунките или фотографиите, с които се участва в конкурса. Попълва се анкетна карта, която може да бъде свалена от линка: https://uni-plovdiv.bg/news/news/1024/

 

От авторите се очаква да претворят в картините и фотографиите си форми, наподобяващи или напълно съвпадащи с йероглифи. Знаци от китайската писменост могат да се търсят например в клоните на дърветата, в пясъка на плажа, в сплетените ръце на минувачите и особено там, където отведе въображението,  подсказват организаторите от Пловдивския университет.

 

Резултатите от конкурса ще бъдат обявени след 31 август 2021 г.

 

Творбите ще бъдат оценявани от професионално жури. Най-добрите ще бъдат включени в изложба, организирана от „Класна стая Конфуций“ към ПУ „Паисий Хилендарски“ по време на Есенния салон на изкуствата в Пловдив. За лауреатите, заели първите три места в своята категория, са предвидени парични награди. Ще бъдат присъдени и призове „Награда на публиката“.

 

2 comments

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…