Националната астрономическа обсерватория Рожен към БАН организира Нощ под звездното небе за любителите на астрономията тази вечер. Програмата започва в 19 часа и в началото включва прожекции и дискусии на космически теми. Събитието е безплатно. Наблюденията стартират в 21,30 и до час преди полунощ ще дадат възможност обекти от Слънчевата система и отвъд нея да се наблюдават през 30 сантиметров телескоп и с камера за видеорегистриране, чието изображение се визуализира цифрово върху екран. 

Амбицията на Института по астрономия с Националната астрономическа обсерватория Рожен към БАН е наблюдението на звездите да се превърне в традиция.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…