За Празника на Пловдив и Деня на Съединението на България на 5 и 6 септември празнуваме #ЗАЕДНО

 

 

На 1.09.2021 г. (сряда) от 11:00 часа в зала „Съединение” на пл. „Съединение” 1 ще се проведе пресконференция за журналисти, на която ще бъде представена най-новата постоянна музейна изложба на Регионален исторически музей – Пловдив, озаглавена „Пловдив по пътя към модерния свят”. Изложбата е подредена в изцяло ремонтираното южно крило на Областното събрание на Източна Румелия на пл. „Съединение” 1 и е първата постоянна музейна изложба под тепетата, която проследява модернизацията на града от Освобождението на България през 1878 г. до втората половина на XX век.

 

Улица „Иван Вазов“ става пешеходна зона за два дни по повод празниците на града – 5 и 6 септември. Пловдив обича своите улици, а всички обичат Пловдив, затова празнуваме #ЗАЕДНО.

 

На открита сцена, разположена в отсечката между ул. „Авксентий Велешки“ и площад „Централен“, пловдивчани и гостите на града ще могат да се насладят на  тематична музикална програма, ексцентрична и любопитна колекция от ретро автомобили, и да се срещнат  с гигантското семейство на „Пешеходна зона“ – премиерният спектакъл на открито за деца и възрастни на Държавен куклен театър Пловдив. За пълноценното преживяване ще допринесе и прекрасната архитектура и атмосфера на една от емблематичните улици в Пловдив.

 

5 септември, неделя

 

13:00 – 14:00 ч. – „Пешеходна зона“ - спектакъл - шествие с гигантски кукли на Държавен куклен театър Пловдив

 

16:00 – 18:00 ч. – Изложение на ретро автомобили и ретро автобуси – 29 години Автомобилен ретро клуб Пловдив,92 и специални гости Ретро Автобуси

 

18:00 ч. - D2 & Friends Acoustic

 

19:15 ч. - Подуене Блус Бенд и Васко Кръпката

 

21:00 ч. – група „Ревю“

 

6 септември, понеделник

 

18:00 ч. – Hot Club de Plovdiv

 

19:30 ч. – УИКЕДА

 

21:00 ч.-  Среща с деди Йожи -музикална вечер с музиката на Йосиф Цанков по повод 110-а годишнина на композитора. С участието на Михаил Йосифов (тромпет) и Велислав Стоянов (тромбон), застават още Димитър Льолев (саксофон), Милен Кукошаров (кийборд), Даниеле Феббо (контрабас) и Борислав Петров (ударни).

 

Организацията на събитието е съобразена с всички действащи наредби на здравното министерство.

 

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…