Лекции и упражнения започват присъствено от следващия ден

 

 

Университетът по хранителни технологии ще открие новата учебна година на 12 септември 2021 г. от 10,30 ч. в двора на учебното заведение.

 

Ще присътват първокурсници, преподаватели, служители и гости, сред които се очаква министърът на образованието и науката проф. Николай Денков, министърът на земеделието, храните и горите проф. Христо Бозуков и зам.-министърът на туризма Мария Белколева, зам.-областният управител Даниела Николова, кметът на Пловдив Здравко Димитров, районни кметове, ректори на висши училища в Пловдив, членовете на настоятелството на УХТ, бивши ректори на УХТ и др.

 

Ректорът проф. д-р Пламен Моллов ще връчи студентските книжки и таблетите на 7-те студенти, приети с максимален бал. На всички останали първокурсници книжките ще бъдат раздадени по факултети и специалности. За тях също са осигурени безплатни таблети за обучение в електронна среда, както беше в началото и на миналата година.

 

Учебният процес започва на 13 септември 2021 г. присъствено за всички курсове, заяви зам.-ректорът по учебна дейност доц. Христо Спасов. Ще бъде създадена организация за актуализиране информацията за здравния статус на преподаватели, служители и студенти, за да формира балансирана оценка на ситуацията и начина на организиране и провеждане на учебния процес.

 

В хода на лекциите и упражненията ще се спазват стриктно противоепидемичните мерки: носене на маски, използване на дезинфектанти и въздухопречистватели, проветряване на учебните зали, по-чести почивки, междинни дезинфекции в учебните зали, създаване на възможности за намаляване броя хора в залите чрез разделяне на подгрупите за практическите части от упражненията и други.

 

Приканваме за по-висок процент на ваксиниране както сред преподавателите и служителите на университета, така и на студентите с оглед отговорност и взаимна грижа, заяви зам.-ректорът.

 

Всяка седмица университетът ще бъдат осигурява антигенни тестове за всички желаещи да следят здравния си статус.

 

При наличие на административни актове, министерски заповеди и рязка промяна на епидемичната обстановка, имаме готовност да преминем към учебен процес в електронна среда, за какъвто вече сме натрупали достатъчно опит, каза доц. Спасов.

 

До момента в държавна поръчка са заети около 85% от местата редовно и задочно. Продължава записването в първи курс и в двете форми, търсят се кандидати за защитените специалности в професионално направление "Енергетика", специалност "Топлотехника", професионално направление "Електротехника,електроника и автоматика", специалност „Автоматика, информационна и упрвляваща техника”, професионално направление "Машинно инженерство", специалност „Машини и апарати за хранително-вкусовата промишленост“, за които таксите ще бъдат поети от държавата за целия срок на обучение.

 

Доц. Спасов припомни, че приемът на документи за ОКС "Магистър" започна днес и ще продължи до 1 октомври 2021 г. Класирането ще бъде обявено на 4 октомври 2021 г., а записването е в периода 5-7 октомври 2021 г. Общият брой на магистратурите в УХТ е 34.

 

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…